Buiten spelen

Buiten spelen

Wij zijn allebei enorme voorstanders van onze kinderen veel mee naar buiten nemen!
Niet alleen in ons privé leven vinden wij dit heel erg belangrijk. Ook bij de kleuters in de jeugdzorg merken we het positieve effect van buiten(spelen).

Er zijn veel onderzoeken gedaan over de effecten van het buiten zijn op de ontwikkeling van een kind. Hier zijn eigenlijk alleen maar positieve punten naar voren gekomen.

Buiten zijn, en het liefst ook nog in de natuur, is goed voor de zintuigen, motoriek, concentratie, denkvermogen en creativiteit van kinderen. Kinderen die moeite hebben met stilzitten in een klaslokaal (wat voor veel kinderen een grote uitdaging is) hebben veel baat bij uitrazen buiten of in de natuur. Vaak kunnen ze erna weer met rust deelnemen aan het lesprogramma. Maar denk ook aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Kinderen leren namelijk met andere kinderen contacten aangaan, conflicten oplossen en uiteindelijk ook samenspelen.

Daarnaast krijgen kinderen die veel buiten zijn veel vitamine D binnen. Wat veel gezondheidsvoordelen heeft!

Helaas is buitenspelen niet altijd meer vanzelfsprekend. Veel ouders struggelen hiermee en krijgen hun kinderen met veel
pijn en moeite mee naar buiten. Dit heeft onder andere ook te maken met het toenemende beeldscherm gebruik, wat je als ouders maar moeilijk kunt voorkomen helaas.

Vooral tijdens de natte herfstdagen en koude winterdagen wordt gezien dat buiten spelen een uitdaging is voor veel ouders.
Uit onderzoeken blijkt dat de meeste kinderen regen/wind en kou niet eens als een belemmering zien. Mits er natuurlijk gezorgd wordt voor bijpassende kleren. Denk aan winddichte regenjassen, regenlaarzen, wanten, mutsen etc.

Kortom, het heeft alleen maar voordelen dus!!

Gaan jullie ook zo graag naar buiten met jullie mini's? Of is dit een uitdaging voor jullie?

Onze hydrofiele XL doeken zijn perfect voor een gezellige picknick in de fijne buitenlucht. Deze hebben we in verschillende kleuren en kan je met een gepersonaliseerde tekst laten borduren!

Liefs, Esra en Esmee

Terug naar blog