Volgens het ''boekje''

Volgens het ''boekje''

In onze maatschappij wordt er veel aandacht besteed aan gemiddelden. Er is voor elke ontwikkelingsfase wel een gemiddelde, een maatstaf of een normering.
Wij denken dat het goed is om richtlijnen te hebben, om te kunnen vergelijken in bepaalde opzichten en daardoor op tijd aan de bel te kunnen trekken en preventief te kunnen handelen.

Wij zien echter ook heel veel kinderen die niet altijd in dit plaatje passen. Die uitvallen (soms al op de peuterspeelzaal). Die thuis zitten omdat er geen passende ondersteuning kan plaatsvinden.
Deze kinderen passen niet binnen het huidige schoolsysteem, wat maakt dat zij beperkte ruimte krijgen om zich te kunnen ontwikkelen.
Deze kinderen komen dan regelmatig uit op het MKD (multidisciplinaire kinderdagbehandeling), onze werkvorm binnen de jeugdzorg.

Wat ons opvalt is dat deze kinderen misschien beperkte ontwikkelingen hebben doorgemaakt, en hierdoor achterstanden hebben, soms op meerdere gebieden.
Maar dat wil niet zeggen dat ze geen drang hebben om te groeien.
Ieder kind wil groeien, leren, ontdekken en hierdoor ontwikkelen.
Wij zien dat deze kinderen met veel liefde en liefdevolle grenzen, aandacht én nabijheid een prachtige ontwikkeling doormaken, op hun eigen tempo!!!
Ze hoeven alleen maar GEZIEN en GEHOORD te worden!

Dus lijkt het of je kind zich volledig onder of boven de curve ontwikkelt, uitvalt omdat het niet past binnen de huidige (onderwijs)omgeving?
Wij zijn ervan overtuigd dat er veel groeimogelijkheden zijn, vooral buiten 'het normale' om.

Wil jij aan een ander laten weten dat zij gezien en gehoord worden, bekijk dan onze leuke giftsets! Bezorg een lach op een gezicht met deze gepersonaliseerde items.

Veel liefs,
Esra en Esmee 

Terug naar blog